Utdanning som spesialsøksekvipasje

Caizer Klonmida

Da er 7. helgen på spesialsøksutdanningen i Sverige gjennomført. Denne gangen har fokuset vært på både jobbing i bane, romsøk og lydighet. Vi har gått fra å jobbe med en og en hund fra våre første ganger på kurset til at vi nå jobber med flere hunder samtidig. Noen trener i banen, andre trener markeringer mens de siste samtidig har konsentrert seg om lydighet. Intense dager hvor vi lærer veldig mye.

8 ganger igjen så er vi klare (forhåpentligvis) til å begynne å jobbe operativt 🙂

Har fått flere spørsmål om hvorfor jeg har valgt å dra så langt for denne utdanningen – her er svaret:

Ved Norrköpings Hundcenter har man jobbet på heltid med utdanning av hund og førere siden 1999. Siden 2006/2007 har de utdannet og jobbet operativt med narkotikasøk, veggedyrsøk og arena-søk.

I 2013 startet de TKR Detection Dog Center som i november 2016 ble sertifisert som utdanningssenter av The Bed Bug Foundation. Sertifiseringen skjer via eksterne dommere utvalgt av BBF. Det kreves også at denne fornyes hvert år.

Les mer om The Bed Bug Foundation her:

http://www.bedbugfoundation.org/en/home/